145
VISA VERWERKT
DEZE MAAND
 
8.8
Klantbeoordeling van meer
dan 4000 onafhankelijke beoordelingen
Beveiligde
Website
 

Visum Bangladesh

U kunt uw aanvraag voor Bangladesh eenvoudig online invullen. Het aanvraagformulier neemt slechts vijf minuten in beslag. Een visum voor Bangladesh is beschikbaar vanaf per persoon. Wij accepteren betaling via o.a. iDEAL, overschrijving en PayPal.

1

Controleer hieronder de gevraagde gegevens in en wij tonen voor u het visum dat bij uw reis past. Druk op "volgende stap" om het beste visum te tonen.

2

Vul bij stap 1 uw gegevens in en druk op "bekijk visa". In dit venster verschijnt vervolgens het beste visum voor u.

Belangrijke reisinformatie: Sinds 1 maart 2020 worden alle vluchten vanuit Bahrein, Bhutan, Hong Kong, India, Malediven, Maleisië, Koeweit, Nepal, Saoedi-Arabië, Qatar, Sri Lanka, Singapore, Turkije, Thailand, de Verenigde Arabische Emiraten en het Verenigd Koninkrijk tijdelijk opgeschort. Het is niet mogelijk om bij aankomst een visum voor Bangladesh te regelen. Indien u reeds over een geldig visum beschikt, dient u door middel van een medisch certificaat (niet ouder dan 72 uur) aan te kunnen tonen dat u niet besmet bent met het Coronavirus / COVID-19. Het is nog niet bekend hoe lang deze maatregel ter voorkoming van de verspreiding van het virus van kracht zal zijn in Bangladesh. Neemt u voor vragen omtrent uw reis contact op met uw luchtvaartmaatschappij of touroperator.

Aanvragen visum voor Bangladesh

Voor een reis naar Bangladesh heeft u een visum nodig. Een visum voor Bangladesh kunt u eenvoudig in het Nederlands aanvragen via onze website. Wij verzorgen uw complete visumaanvraag voor een toeristenvisum of zakenvisum voor Bangladesh. Heeft u vragen of wilt u advies inwinnen over welk visum geschikt is voor uw reis? Neemt u dan gerust contact op met ons team van landenspecialisten. Dagelijks is ons kantoor telefonisch en per e-mail bereikbaar. De betaling voor uw visum kunt u veilig voldoen per creditcard, Bancontact, per overboeking of Mister Cash.

Procedure aanvraag visum

Voor Bangladesh kunt u geen elektronisch visum, oftewel e-visum aanvragen. Dit houdt in dat u via onze website uitsluitend een regulier visum (fysiek visum) kunt aanvragen. Dit geldt voor zowel het visum voor toeristische doeleinden, als ook het visum voor zakelijke doeleinden.

Na het invullen van ons aanvraagformulier voor een Bangladesh visum, ontvangt u van ons een pdf document. In dit pdf document wordt aangegeven welke documenten u dient aan te leveren voor uw visumaanvraag. Het is belangrijk dat u dit document goed doorleest.

U vult online het “Application for Bangladesh Machine Readable Visa” in. Deze dient u uit te printen en bij de benodigde documenten te voegen. Daarnaast dient u de machtigingsbrief en het ambassadeformulier te onderteken. Zodra u alle benodigde documenten heeft verzameld, kunt u afhankelijk van de verzendmethode die u heeft uitgekozen op het online aanvraagformulier op onze website, de documenten aangetekend versturen, per koerier laten ophalen of zelf afgeven op ons kantoor in Rotterdam.

Zodra de documenten door ons in goede orde zijn ontvangen, wordt gecontroleerd of de documenten compleet zijn en aan de gestelde eisen voldoen. Wij gaan vervolgens voor u naar het consulaat van Bangladesh om uw aanvraag in te dienen. U hoeft daarmee niet zelf naar het consulaat af te reizen. De consul beoordeelt uw visumaanvraag. Zodra uw visum is afgegeven, nemen wij contact met u op om een ophaalmoment in te plannen voor uw visum en paspoort of plannen wij een koerier voor u in.

Toeristenvisum voor Bangladesh

Het toeristenvisum voor Bangladesh is vanaf de datum van afgifte voor 90 dagen geldig. U mag binnen de geldigheid van uw visum voor maximaal 30 aaneengesloten dagen in het land verblijven. Met het tourism visa voor Bangladesh mag u één keer de grenzen van het land binnenreizen. U mag met dit type visum een vakantie of backpack reis maken in Bangladesh. Om uw aanvraag voor een toeristenvisum in te kunnen dienen bij het consulaat, dient u in ieder geval de volgende documenten aan te leveren:

 • Een geldig paspoort dat nog tenminste 6 maanden geldig is;
 • In ieder geval 3 recente kleurenpasfoto’s;
 • Een kleurenkopie van uw paspoort;
 • Een bevestiging van uw vlucht voor de heen- en terugweg;
 • Afhankelijk van uw inkomenssituatie, een werkgeversverklaring, verklaring van uw opleidingsinstituut of bewijs van financiële zekerheid.

De verwerkingsduur van uw aanvraag is minimaal 5 werkdagen, met uitzondering van feestdagen. Vraag uw visum daarmee geruime tijd voor vertrek aan.

Zakenvisum voor Bangladesh

Voor een zakelijk bezoek dient u een zakenvisum voor Bangladesh aan te vragen. U kunt daarbij kiezen uit twee type zakenvisa, namelijk:

 • Single entry (enkele inreis)
 • Multiple entry (meerdere inreizen)
Vanaf de datum van goedkeuring van uw visum, is het single entry visum voor 90 dagen geldig en het multiple entry visum voor 6 maanden. U mag met beide type zakenvisa voor 30 dagen per inreis in Bangladesh verblijven. Om in aanmerking te komen voor het reguliere zakenvisum, heeft u de volgende documenten nodig:

 • In ieder geval 3 recente officiële kleurenpasfoto’s;
 • Een geldig paspoort met een minimale geldigheid van minimaal 6 maanden;
 • Een kleurenkopie van het paspoort waarmee u wilt gaan reizen;
 • Een uitnodigingsbrief van het uitnodigende bedrijf in Bangladesh;
 • Een garantiebrief van uw huidige werkgever in Nederland of België;
 • Een bevestiging van uw vluchten voor de heen- en terugweg;
 • Een visitekaartje van de reiziger.

Het duurt minimaal 5 werkdagen voordat de aanvraag voor uw zakelijke visum verwerkt is. Wij raden u daarmee aan om op tijd uw visum aan te vragen.

Regulier visum vs. Visum bij aankomst

Afhankelijk van uw nationaliteit, het doel van uw reis en de lengte van uw verblijf, kunt u in sommige gevallen in aanmerking komen voor een visum bij aankomst. Wij raden u echter altijd aan om voor vertrek een visum voor Bangladesh aan te vragen. Zo bent u er zeker van dat u voor aankomst in Bangladesh over een goedgekeurd visum beschikt. U voorkomt daarmee ook dat u in de lange rij bij de immigration moet aansluiten voor het aanvragen van een visum bij aankomst. Ook is het niet bij iedere luchtvaartmaatschappij toegestaan om zonder visum in te checken.

Kosten visum Bangladesh

De kosten voor een visum voor Bangladesh variëren. De kosten voor het toeristenvisum bedragen €79,95. Voor het zakelijk visum (single entry) bedragen de kosten €79,95 en voor het zakenvisum (multiple entry) €119,95. Hier zijn alle consulaire kosten bij inbegrepen. U kunt zelf uw betaalmethode kiezen. Zo kunt u de betaling voor uw visum Bangladesh voldoen via overboeking, Mister Cash of iDeal.

OFFICIEEL VISUM

U kunt met een gerust hart op reis, wetende dat het visum dat wij leveren het enige officiële visum is.

SNEL GELEVERD

We leveren uw visum zo snel mogelijk, ook in het weekend. Bekijk de informatie hierboven voor de levertijd.

VISUM AANVRAGEN

De aanvraag neemt vijf minuten in beslag. Wij accepteren betalingen via o.a. iDEAL, overschrijving en Paypal. Na betaling controleren wij uw aanvraag en nemen wij deze in behandeling.