89
VISA VERWERKT
DEZE MAAND
 
8.8
Klantbeoordeling van meer
dan 4000 onafhankelijke beoordelingen
Beveiligde
Website
 

U kunt uw aanvraag voor Koeweit eenvoudig online invullen. Het aanvraagformulier neemt slechts vijf minuten in beslag. Een visum voor Koeweit is beschikbaar vanaf € 19,95 per persoon. Wij accepteren betaling via o.a. iDEAL, overschrijving en PayPal.

1

Controleer hieronder de gevraagde gegevens in en wij tonen voor u het visum dat bij uw reis past. Druk op "volgende stap" om het beste visum te tonen.

2

Vul bij stap 1 uw gegevens in en druk op "bekijk visa". In dit venster verschijnt vervolgens het beste visum voor u.

Let op! Om de verspreiding van COVID-19 Corona virus te verkleinen, wordt vanaf 13 maart 2020 het vliegverkeer van en naar Koeweit stop gezet. Ook worden er geen visa meer afgegeven voor Koeweit. Voor informatie omtrent uw reis, raden wij u aan contact op te nemen met uw luchtvaartmaatschappij of de reisorganisatie waar u uw reis heeft geboekt.

Visum Koeweit aanvragen

Vanaf 2016 is voor reizigers uit 51 verschillende landen mogelijk een elektronisch visum aan te vragen voor een reis naar Koeweit. Via onze website dient u binnen enkele minuten veilig een aanvraag voor een visum Koeweit in. Het e-visum kunt u aanvragen wanneer u voor een korte periode naar Koeweit reist met toerisme als doeleinde. De kosten voor het visum voor Koeweit bedragen €19,95 per persoon.

Geldigheid e-visum

Met de komst van het elektronisch visum, is de aanvraagprocedure voor een toeristenvisum versimpeld. Hierdoor hoeft u voor de aanvraag van een visum voor Koeweit niet meer naar de ambassade of het consulaat. Ook hoeft u bij de grens niet meer in de rij te staan en kunt u versneld het land binnentreden.

Bij ontvangst van een goedgekeurd e-visum voor Koeweit mag u voor maximaal 90 aaneengesloten dagen in het land verblijven. U kunt alleen op een elektronisch visum reizen, wanneer u voor toeristische doeleinden naar Koeweit reist. Met het visum mag u slechts één maal het land binnenreizen. Het gaat daarmee om een single entry visum. Voor zakenreizen dient u een regulier visum aan te vragen bij de visumdienst & ambassade van Koeweit in Den Haag.

Binnen 72 uur na het afronden van de aanvraagprocedure, ontvangt u van ons per e-mail het Koeweit e-visum. Voor de afgifte van uw visum zijn wij afhankelijk van het Ministerie van Buitenlandse zaken in de hoofdstad van Koeweit, Koeweit Stad. Vanaf het moment van afgifte van uw visum, heeft u 30 dagen de tijd om het land binnen te reizen. Reist u niet binnen 30 dagen het land binnen? Dan dient u opnieuw een visumaanvraag in te dienen. Het is niet toegestaan langer dan 3 maanden in het land te verblijven. Op overtreding van deze wetgeving, kunt u een boete ontvangen en mag u de toegang tot het land worden ontzegt.

Voorwaarden & procedure

Voor goedkeuring van uw visum, dient u aan een aantal eisen te voldoen:

  • Uw paspoort dient op de dag van aankomst in Koeweit nog tenminste 6 maanden geldig te zijn;
  • U dient het visumformulier naar waarheid te hebben ingevuld. Bij onregelmatigheden, kan uw visum ongeldig worden verklaard en kan u de toegang tot het land geweigerd worden;
  • U bent in het bezit van een bewijs van retourvlucht of vlucht naar een volgende bestemming;
  • U bent in het bezit van een bevestiging van uw accommodatie in Koeweit. Het adres waarop u verblijft dient traceerbaar te zijn.

Bij aankomst op Kuwait International Airport in Farwaniya in Koeweit, dient u een uitgeprinte versie van uw elektronisch visum en uw paspoort bij u te dragen. Beide dient u te kunnen voorleggen aan de immigratiedienst op de luchthaven. De geprinte versie van uw visum dient u ten allen tijde gedurende uw reis bij zich te dragen. Er kunnen bij de grensovergang extra visumkorsten à +/- (3KD) 10 US dollar in rekening worden gebracht.

Let op: wanneer u een visumstempel in uw paspoort heeft voor Israël, kan uw visumaanvraag geweigerd worden of kan u op de luchthaven in Koeweit geweigerd worden. Voor vragen hierover, kunt u ons telefonisch of per e-mail contacteren

.

Elektronisch visum of een visum bij aankomst

De overheid in Koeweit heeft het elektronisch visum geïntroduceerd om de procedures bij de grensovergang te versnellen. Met een goedgekeurd e-visum kunt u na controle bij de immigratiedienst het land binnenreizen. Reizigers zonder visum, dienen bij aankomst in de rij aan te sluiten voor de aanvraag van een visum bij aankomst. Dit wordt ook wel een Visum on Arrival genoemd. Wordt uw aanvraag voor een visum bij aankomst afgewezen, dan wordt u hier op de luchthaven van op de hoogte gesteld.

Met kinderen naar Koeweit reizen

Indien u met minderjarige kinderen naar Koeweit reist, dient u rekening te houden met een aantal extra regels. Kinderen moeten een eigen paspoort hebben en mogen niet meer bijgeschreven staan in het paspoort van de ouders of voogd. Tevens voert de Koninklijke Marechaussee intensieve controles uit om mogelijke kinderontvoeringen naar het buitenland tegen te gaan. Reist u met een kind of met kinderen naar het buitenland, waarover u gezamenlijk het gezag heeft of waarover u geen gezag heeft? Met dit formulier kunt u aantonen dat u toestemming heeft van de personen die het gezag over het kind hebben om met het kind naar het buitenland te reizen. Meer informatie kunt u vinden op de website van de rijksoverheid.

OFFICIEEL VISUM

U kunt met een gerust hart op reis, wetende dat het visum dat wij leveren het enige officiële visum is.

SNEL GELEVERD

We leveren uw visum zo snel mogelijk, ook in het weekend. Bekijk de informatie hierboven voor de levertijd.

VISUM AANVRAGEN

De aanvraag neemt vijf minuten in beslag. Wij accepteren betalingen via o.a. iDEAL, overschrijving en Paypal. Na betaling controleren wij uw aanvraag en nemen wij deze in behandeling.