145
VISA VERWERKT
DEZE MAAND
 
8.8
Klantbeoordeling van meer
dan 4000 onafhankelijke beoordelingen
Beveiligde
Website
 

Visum Mozambique

U kunt uw aanvraag voor Mozambique eenvoudig online invullen. Het aanvraagformulier neemt slechts vijf minuten in beslag. Een visum voor Mozambique is beschikbaar vanaf per persoon. Wij accepteren betaling via o.a. iDEAL, overschrijving en PayPal.

1

Controleer hieronder de gevraagde gegevens in en wij tonen voor u het visum dat bij uw reis past. Druk op "volgende stap" om het beste visum te tonen.

2

Vul bij stap 1 uw gegevens in en druk op "bekijk visa". In dit venster verschijnt vervolgens het beste visum voor u.

Belangrijke informatie voor reizigers: vanwege de verspreiding van het COVID-19 virus, heeft de overheid van Mozambique besloten dat visumaanvragen tijdelijk niet worden geaccepteerd. Ook reeds afgegeven visa voor Mozambique worden ingetrokken. Van 1 april t/m 30 april 2020 geldt er een noodtoestand in het land. Voor binnenkomende reizigers, ongeacht de nationaliteit van de reiziger, geldt dat zij verplicht bij aankomst in quarantaine moeten. Meer informatie kunt u terugvinden op onze pagina reisadvies Mozambique. Heeft u op korte termijn een reis gepland staan? Dan raden wij u aan zo spoedig mogelijk contact op te nemen met uw reisbureau of luchtvaartmaatschappij.

Visum Mozambique aanvragen

Om de grenzen van Mozambique te mogen betreden, dienen reizigers met de Nederlandse- en Belgische nationaliteit te beschikken over een visum. Het visum voor Mozambique kunt u aanvragen via het aanvraagformulier op onze website. Bij goedkeuring van uw visumaanvraag ontvangt u een fysiek visum in uw paspoort. Het visum voor Mozambique is beschikbaar vanaf een prijs van €134,95. De levertijd voor het visum bedraagt 8 werkdagen, mits u de juiste documentatie aanlevert en deze aan de gestelde eisen voldoen. Wij verzorgen de volledige aanvraagprocedure voor het visum voor Mozambique voor u. Voor advies omtrent het uw aanvraag kunt u terecht op onze veelgestelde vragen pagina (FAQ) of zijn wij iedere werkdag via het telefoonnummer en e-mailadres op onze contactpagina bereikbaar.

Visum voor toerisme

U kunt bij het aanvragen van uw visum kiezen uit twee soorten visums voor Mozambique. U kunt een toeristenvisum voor Mozambique aanvragen of een zakenvisum. Met een toeristenvisum mag u Mozambique inreizen voor een vakantie of rondreis. Wilt u naar Mozambique reizen om familie of vrienden te bezoeken? Dan dient u via de ambassade van Mozambique een zogenoemd Visit Visa aan te vragen. Ook kunnen reizigers hier terecht voor het aanvragen van een Transit Visa voor een overstap op één van de luchthaven(s) in Mozambique.

U kunt via onze website twee type visums voor toeristische doeleinden aanvragen. U kunt hierbij kiezen uit de volgende twee mogelijkheden:

  • Toeristenvisum met single entry
  • Toeristenvisum met multiple entries

Met een single entry visum mag u één keer Mozambique bezoeken. Kiest u voor deze optie en wilt u voor een tweede maal het land inreizen? Dan dient u opnieuw een visumaanvraag in te dienen. Met een multiple entry visum heeft u de mogelijkheid om binnen de geldigheidsduur van uw visum meerdere keren naar Mozambique te reizen. Meer informatie over de voorwaarden en benodigdheden voor Mozambique visum, vindt u op onze informatiepagina voor toerisme.

Toeristenvisum vs. visa on arrival

Het toeristenvisum is, ongeacht het type visum, geldig voor 90 dagen vanaf de datum van afgifte van uw visum. Binnen deze periode mag u voor maximaal 30 aaneengesloten dagen per bezoek in Mozambique verblijven.

Wanneer u voor toerisme naar het vasteland van Mozambique wilt reizen, kunt u in sommige gevallen reizen op een visa on arrival (visum bij aankomst). Dit kan uitsluitend wanneer u over de benodigde documentatie beschikt die het doel van uw reis aantonen (uitsluitend toerisme) en aantonen dat u binnen 30 dagen het land weer verlaat. Geeft de douane op de luchthaven in Mozambique aan dat uw reis of reisdocumenten niet aan de eisen voldoen? Dan kan u de toegang tot het land worden ontzegt. Wij raden u daarom aan om altijd voorafgaand aan uw reis uw visum voor Mozambique te regelen.

Visum voor zakenreizen

Voor een zakenreis naar Mozambique geldt tevens een visumplicht. U mag met een zakenvisum, ook wel business visa genoemd, voor een zakelijk gesprek of bezoek aan een bedrijf in Mozambique naar het land reizen. Houdt u er wel rekening mee dat het verrichten van betaald werk voor een bedrijf gevestigd in Mozambique, niet is toegestaan met dit type visum. In dit geval dient u een werkvisum aan te vragen.

Er zijn twee versies van het zakelijke visum beschikbaar via onze website, namelijk:

  • Zakenvisum (enkele reis)
  • Zakenvisum (meerdere reizen)

Evenals het toeristenvisum, is het visum voor zakenreizen voor Mozambique 90 dagen geldig vanaf de datum van goedkeuring van uw visum. Voor iedere inreis mag u 30 dagen in het land verblijven. Om in aanmerking te komen voor het zakelijke visum, geven wij u meer informatie over de voorwaarden en documenten op onze zakelijke informatiepagina.

Hoe kan ik mijn visum voor Mozambique aanvragen?

Het aanvragen van een visum voor Mozambique kan eenvoudig via het online aanvraagformulier. U dient op dit formulier uw persoonlijke gegevens in te vullen en een aantal vragen naar waarheid in te vullen. Na het afronden van uw betaling, ontvangt u van ons een document in pdf formaat. Hierin staat welke aanvullende documenten wij van u nodig hebben om uw aanvraag te kunnen indienen bij de ambassade. Via de door u geselecteerde verzend- en retourmethode op het aanvraagformulier, worden documenten op ons kantoor in Rotterdam verzameld en gecontroleerd. Wij dienen vervolgens uw visumaanvraag in bij de ambassade. U hoeft daarvoor zelf niet fysiek aanwezig te zijn. Dit bespaart u reistijd en kosten. Uw visumaanvraag wordt binnen 8 werkdagen beoordeelt door een ambassademedewerker. Nadat uw aanvraag beoordeelt is, halen wij uw paspoort met visum op en zenden deze aan u retour. Zodra u uw reisdocumenten in ontvangst heeft genomen, kunt u met een gerust hart op reis.

OFFICIEEL VISUM

U kunt met een gerust hart op reis, wetende dat het visum dat wij leveren het enige officiële visum is.

SNEL GELEVERD

We leveren uw visum zo snel mogelijk, ook in het weekend. Bekijk de informatie hierboven voor de levertijd.

VISUM AANVRAGEN

De aanvraag neemt vijf minuten in beslag. Wij accepteren betalingen via o.a. iDEAL, overschrijving en Paypal. Na betaling controleren wij uw aanvraag en nemen wij deze in behandeling.