Veelgestelde vragen over het visum Verenigde Staten

Overige vragen?

Indien uw vraag niet beantwoord wordt, kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij helpen u graag!

Algemene vragen

Mijn visumaanvraag is afgewezen. Kan e-visums.nl mijn geld terugstorten?
Nee, dit is helaas niet mogelijk. Wanneer uw visumaanvraag is afgewezen, is uw visumaanvraag door ons uitgevoerd. Dit houdt in dat wij voor uw visumaanvraag betaald hebben bij de overheid. Restitutie is derhalve niet mogelijk.
Ik heb de Belgische nationaliteit en ik heb geen Burgerservicenummer (BSN). Wat moet ik invullen?
U kunt bij het invulveld op het aanvraagformulier negen keer een nul invoeren (000000000).
Kan een overheid van een land een aanvraag met spoed in behandeling nemen?
Nee. Een overheidsinstantie houdt altijd haar eigen beoordelingstijd aan en kan aanvragen geen voorrang geven.
Mag ik mijn e-visum zwart/wit printen?
Ja, u mag uw visum zwart/wit printen.
Moet ik mijn e-visum uitprinten?
We raden u aan uw e-visum altijd hardcopy (uitgeprint) of softcopy (op uw smartphone, tablet of laptop) mee te nemen op reis.
Kan ik mijn e-visum verlengen?
Wij kunnen uw e-visum niet voor u verlengen. Op sommige bestemmingen is het wel mogelijk ter plaatse uw visum te verlengen. Of dit voor uw reisbestemming mogelijk is vindt u in de informatie op onze website.
Hoe ontvang ik mijn e-visum?
Uw e-visum ontvangt u per e-mail. Na ontvangst sturen we het naar het e-mailadres dat u bij uw aanvraag heeft opgegeven. Voor Cuba geldt dat u uw visum per post ontvangt. Voor China ontvangt u een gedeelte van de documenten per e-mail en een gedeelte per post.
Kan ik iets wijzigen op mijn e-visum?
Wanneer wij u per e-mail een verzoek hebben gestuurd om bepaalde gegevens aan te passen is uw aanvraag nog niet ingediend bij de overheid van het betreffende land. Het is dan nog mogelijk uw gegevens te wijzigen. Als de aanvraag eenmaal is ingediend is wijzigen niet meer mogelijk. Mocht u dan een fout in uw gegevens ontdekken dan dient u een nieuwe aanvraag in te dienen.
Kan ik mijn visumaanvraag annuleren?
Nee, wanneer wij uw visumaanvraag hebben ingediend bij de overheid van het betreffende land kan uw aanvraag helaas niet meer worden geannuleerd. De betaling kan dan ook niet meer worden gerestitueerd.
Mijn paspoort verloopt binnenkort en ik ga een nieuwe aanvragen voordat ik reis, kan ik wel alvast een e-visum aanvragen?
Nee, voor de geldigheid van uw e-visum is het van belang dat de gegevens op uw e-visum overeenkomen met de gegevens op het paspoort waarmee u reist. U dient dus over uw nieuwe paspoortgegevens te beschikken voordat u uw e-visum aanvraagt.
Ik heb een vluchtelingen- of vreemdelingenpaspoort, kunnen jullie een e-visum voor mij aanvragen?
Nee, wanneer u een vluchtelingen- of vreemdelingenpaspoort heeft kunnen wij helaas geen e-visum voor u aanvragen. We raden u aan contact op te nemen met de ambassade van het land waar u naar toe wilt reizen. Zij kunnen u meer informatie geven over de documenten die u nodig heeft om naar het land te reizen.
Ik heb meerdere paspoorten, mag ik kiezen met welk paspoort ik reis?
Ja, u mag kiezen met welk paspoort u naar het buitenland reist. Voor de geldigheid van uw e-visum is het belangrijk dat de gegevens op uw e-visum overeenkomen met die in het paspoort waarmee u reist. Voor u uw keuze maakt kunt u controleren of u met dat paspoort in aanmerking komt voor een e-visum.
Staat er een cijfer 0 of een letter O in mijn Nederlandse paspoortnummer?
Het Nederlandse paspoortnummer bestaat uit letters en cijfers. Het blijkt niet altijd duidelijk of er een letter "O" of een cijfer "0" staat. Om verwarring te voorkomen komt de letter "O" niet voor in het Nederlandse paspoortnummer. Het gaat dus altijd om het cijfer "0". Voor de Nederlandse identiteitskaart geldt hetzelfde.
Welke documenten heb ik nodig om met een kind te reizen?
Als u alleen met een minderjarig kind naar het buitenland reist moet u kunnen aantonen dat u toestemming heeft van de ouder met gezag. Meer informatie en een toestemmingsformulier vindt u op de website van de Nederlandse overheid (https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/reizen-met-kinderen/documenten/formulieren/2014/02/06/formulier-toestemming-reizen-met-minderjarige-naar-het-buitenland).
Kan ik voor meerdere personen tegelijk een e-visum aanvragen?
Ja, dat kan. Onderaan in het aanvraagformulier vindt u de knop 'reiziger toevoegen'. Wanneer u hier op klikt krijgt u de mogelijkheid de gegevens voor een tweede reiziger toe te voegen. Wilt u meer reizigers toevoegen dan herhaalt u deze handeling.
Geeft een e-visum gegarandeerd toegang tot het betreffende land?
Een e-visum geeft u toestemming om naar een land toe te reizen. De overheid van dat land behoudt altijd het recht om zonder opgaaf van reden een houder van het e-visum de toegang tot het land te ontzeggen. In de praktijk komt dit gelukkig zelden voor.
Kan ik een e-visum voor iemand anders aanvragen?
Ja, als u over de benodigde gegevens beschikt kunt u een e-visum voor iemand anders aanvragen.
Wat is het verschil tussen een multiple, double en single entry e-visum?
Een multiple entry e-visum geeft u toestemming om het land meerdere malen te bezoeken binnen de geldigheid van het e-visum. Voor een double entry e-visum geldt dat u het land twee keer mag bezoeken en met een single entry e-visum één keer. In de informatie op onze website kunt u vinden welk e-visum beschikbaar is voor het land waar u heen reist.
Wat zijn de voordelen van een e-visum aanvragen via deze website?
Wij werken als tussenpersoon. Op onze website kunt u de aanvraag voor uw e-visum snel, eenvoudig en volledig in het Nederlands indienen. Wij controleren uw gegevens op de meest voorkomende fouten, voordat we de aanvraag doorsturen ter beoordeling naar het land waar u naar toe reist. U kunt betalen met iDEAL, overboeking of Bancontact/Mister Cash. Wanneer u een vraag over uw aanvraag heeft staan wij u graag te woord! We zijn 7 dagen per week telefonisch en per e-mail bereikbaar. Op de contactpagina op deze website vindt u onze contactgegevens.
Wat is een e-visum?
Een e-visum is een officieel document dat u toestemming geeft naar een land te reizen en binnen dat land te reizen. Het e-visum is een elektronisch alternatief voor het reguliere visum en wordt afgegeven door de overheid van het betreffende land. Een e-visum vraagt u volledig digitaal aan, u hoeft hiervoor dus niet naar de ambassade. Na toekenning ontvangt u uw e-visum per e-mail*. *Voor Cuba geldt dat u uw e-visum per post ontvangt, voor China ontvangt u zowel per post als per e-mail documenten.

Betalingsgerelateerde vragen

Zijn mijn gegevens veilig?
Wij maken gebruik van een beveiligde verbinding (https). Uw persoonsgegevens worden alleen gevraagd om de aanvraag voor het e-visum te doen. De gegevens worden verder op geen enkele manier gebruikt en worden ook niet doorverkocht aan derden of voor commerciële doeleinden gebruikt. Als u wilt dat wij uw gegevens verwijderen dan is dat mogelijk en dan kunt u hier een verzoek voor indienen. Het kan zijn dat het betalen niet lukt of dat u uw betaling annuleert. Wanneer dat zo is dan bewaren wij de gegevens maximaal 48 uur. Als uw e-visum is geleverd dan bewaren wij uw gegevens tot de datum waarop uw e-visum ingaat. Bijzondere persoonsgegevens (paspoortnummer, uitgiftedatum, vervaldatum) worden 72 uur na uitgifte van het visum verwijderd. Voor meer informatie leest u onze privacy disclaimer. 
Wat kost een ESTA voor Amerika?
Een ESTA voor Amerika kost € 29,95 per persoon. Dit is de totaalprijs, inclusief consulaire kosten.
Wanneer moet ik mijn e-visum betalen?
Na het indienen van uw visumaanvraag kunt u de betaling direct voldoen met iDEAL, overboeking of Bancontact/Mister Cash. We dienen uw visumaanvraag in nadat we de betaling hebben ontvangen. Als u met overboeking betaalt duurt het doorgaans één werkdag voor de betaling bij ons binnen is. Bij vertrek op korte termijn is het dus raadzaam met iDEAL te betaling. Een spoedaanvraag moet met iDEAL worden betaald.
Kan ik een factuur van mijn visumaanvraag krijgen?
Ja, een dag nadat u uw visum heeft ontvangen kunnen wij u de factuur digitaal toesturen. Stuurt u alstublieft een e-mail met uw aanvraagnummer en het verzoek de factuur toe te sturen.
Hoe kan ik het e-visum betalen?
U kunt betalen met iDEAL, overboeking of Bancontact/Mister Cash.

Vragen met betrekking tot het formulier

Waarmee stem ik is als ik afstand doe van mijn rechten doen?
Om uw ESTA aanvraag in te kunnen dienen in Amerika dient u hiermee akkoord te gaan. U stemt dan in met het volgende: Ik heb gelezen en begrepen dat ik hierbij voor de duur van mijn reistoestemming, verkregen via ESTA, afstand doe van alle rechten op herziening of beroep op een beslissing van een V.S. douane- en grensbewakingsambternaar ten aanzien van mijn recht op toelating, anders dan op grond van een aanvraag voor asiel, en jegens enige actie betreffende uitzetting die voortvloeit uit de aanvraag tot toelating onder het Visa Waiver Programma. Aanvullend op de hierboven vermelde afstandneming, stem ik ermee in dat ik als voorwaarde voor toegang tot de Verenigde Staten onder het Visa Waiver Programma, door het verstrekken van biometrische identificatiemiddelen (waaronder vingerafdrukken en foto's) na aankomst in de Verenigde Staten, herbevestig dat ik afstand doe van enig recht op herziening of beroep van/tegen een beslissing van een V.S. douane- en grensbewakingsambternaar ten aanzien van mijn recht op toetoelating, anders dan op grond van een asielaanvraag en van het ondernemen van enige actie tegen uitzetting die voortvloeimt uit de aanvraag voor toelating onder het Visa Waiver Programma.
Ik ben in het verleden veroordeeld voor een misdrijf of misdaad, kunnen jullie een ESTA voor mij aanvragen?
Nee, wanneer u een strafblad heeft (gehad) kunnen wij uw visumaanvraag niet in behandeling nemen. We raden u aan contact op te nemen met de US Customs and Border Protection.
Ik ben student of huisman/-vrouw. Wat vul ik in bij de gegevens van de werkgever?
Voer de naam in van uw huidige werkgever. Als u momenteel niet werkzaam bent, voer dan de naam in van uw vorige werkgever. U mag ook SELF-EMPLOYED (zelfstandige), STUDENT (student), CHILD (kind), HOMEMAKER (huisman/-vrouw), STAY-AT-HOME PARENT (thuisblijfouder), invoeren, of elk ander woord dat uw werkstatus beschrijft.
Hoe lang moet mijn paspoort nog geldig zijn als ik naar Amerika wil reizen?
Uw paspoort dient tenminste geldig te zijn tot en met uw vertrek uit Amerika.
Mijn ouders leven niet meer, moet ik hun namen wel invullen?
Ja, de namen van uw ouders zijn verplicht voor het verwerken van de aanvraag, ook als zij niet meer leven. Als u de naam van een ouder niet weet, voer dan UNKNOWN (onbekend) in voor deze ouder. U kunt in dit veld de namen opgeven van uw biologische, adoptie-, stief- of pleegouders.
Vul ik mijn achternaam verkregen bij geboorte of door huwelijk in?
U dient uw achternaam exact van het paspoort over te nemen. U vult enkel uw achternaam verkregen bij geboorte in, dus niet uw getrouwde naam.
Ik heb meerdere voornamen, dien ik ze allemaal in te vullen?
U dient enkel uw eerste voornaam in te vullen, zoals deze op het paspoort staat. Heeft u meerdere voornamen, vul deze dan niet in.
Wanneer kies ik voor een transit of doorreis visum?
Wanneer u enkel een tussenstop heeft in Amerika kunt u kiezen voor een transit ESTA.
Heeft mijn kind een eigen ESTA voor Amerika nodig?
Ja, minderjarige kinderen hebben een eigen ESTA voor Amerika nodig.
Wat houdt de spoedprocedure in?
Wij kunnen uw aanvraag met spoed in behandeling nemen. Wij nemen uw aanvraag dan binnen vijftien minuten in behandeling. Dit doen we 24 uur per dag, 7 dagen per week. Het kan voorkomen dat de overheid van Amerika uw aanvraag handmatig moet keuren, waardoor het langer duurt voordat het visum geleverd wordt.

Algemene informatie

Waarom staat mijn beroep niet ingevuld op mijn ESTA?
Het veld waar het beroep kan komen te staan wordt regelmatig leeg gelaten op een ESTA formulier, dit is niet van invloed op de geldigheid van uw ESTA.
Kan ik mijn ESTA voor Amerika verlengen?
Nee, u kunt uw ESTA niet verlengen. Als uw ESTA verlopen is dient u een nieuwe aan te vragen.
Hoe lang duurt het voordat mijn ESTA-aanvraag wordt verwerkt?
Wij vragen uw ESTA altijd binnen 4 uur aan. In 99% van de gevallen is het ESTA dan ook direct beschikbaar. Wanneer de Amerikaanse Douane meer tijd nodig heeft, kan het tot maximaal 72 uur duren.
Ik heb alleen een overstap (transit) in Amerika. Heb ik een visum nodig?
Ja, ook wanneer u alleen een overstap heeft in Amerika heeft u een ESTA nodig. U kunt in dat geval kiezen voor een zgn. transit ESTA, welke enkel geldig is als u doorreist naar een bestemming buiten Amerika.
Hoe lang voor vertrek moet ik een ESTA voor Amerika aanvragen?
De verwerking van uw visumaanvraag door de overheid van Amerika duurt maximaal 72 uur. U bent verplicht online en vooraf een ESTA aan te vragen, anders wordt u gegarandeerd geweigerd op uw vlucht. De luchtvaartmaatschappijen mogen u dan namelijk niet meenemen. We adviseren u dan ook uw ESTA tijdig aan te vragen.
Kan ik met een identiteitskaart een ESTA aanvragen?
Nee, voor het aanvragen van uw ESTA voor Amerika dient u de gegevens van uw internationale reispaspoort in te voeren.
Wat is er nodig om een ESTA voor Amerika aan te vragen?
Om een ESTA voor Amerika aan te vragen dient u in het bezit te zijn van een paspoort dat nog minimaal 6 maanden geldig is bij aankomst in Amerika.
Ik heb nog een geldige ESTA waar de gegevens van mijn eerste reis naar de VS op staan. Kan ik hiermee reizen?
Ja, mits u met hetzelfde paspoort reist kunt u met deze ESTA reizen. De reisgegevens zijn niet van invloed op de geldigheid van het document. Het is niet mogelijk wijzigingen aan te brengen op uw reeds uitgegeven ESTA. Wanneer u graag ziet dat de gegevens van uw nieuwe reis op het document worden vermeld kunt u een nieuwe ESTA aanvragen.
Kan ik een visum bij aankomst in Amerika krijgen?
Nee, het is niet mogelijk een ESTA of visum bij aankomst te kopen.
Voor welk type reizen kan ik gebruik maken van een ESTA voor Amerika?
Een ESTA voor Amerika is geldig voor toeristische en zakelijke reizen.
Mag ik met een ESTA meerdere malen naar Amerika reizen?
Met een ESTA voor Amerika kunt u meerdere keren het land betreden.
Hoe lang mag ik in Amerika verblijven?
U mag per reis maximaal 90 dagen in Amerika verblijven.
Hoe lang is mijn ESTA geldig?
Een ESTA voor Amerika is 2 jaar geldig vanaf afgifte, of tot uw paspoort verloopt als dit eerder is